wszyscy święci

Grzesiek z nick-ąd

wołaj mnie buku w przytulenie

mylę cię z bogiem w uszach syna

bo w twoich liściach przywidzenie

ma urok słów niemego kina

 

świerkowe panny w długich sukniach

wy którym wolniej czas ucieka

kłujcie mnie w oczy najokrutniej

w bólu poznaje się człowieka

 

a kiedy padnę wniebowzięty

ślepy i niemy pośród trawy

zaszumcie wszystkim innym świętym

świat poza wami jest plugawy

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 10 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 26 czerwca 2008
anonim
  • Andrzej Talarek
    Piękny i mądry.
    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Jolene
    Ktoś powinien napisać muzykę do Twoich tekstów...

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    złymiś
    Grzesiek będzie czerwony, ha ha ha ha ha haaa

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Poprawiać!

    Żeś szarpnął mocno. Puenta zwala z nóg.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    Grzesiu ? albo już kiepsko widzę , albo nie rozumiem - co to jest ,,najoktrutniej,, ?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Jaqint
    Normalnie brak mi słów.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Latte
    Jest wiersz oj jest;))))) Panie Z;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    misiu a o propozycji pomyślę:))

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    misiu bo nieme kino to jakby hejnał... jak początek innego przekazywania... itd i TP
    i dlatego nie uważam niemego za powtórzenie:)
    poza tym mówiący inaczej miast niemego wytrąciłby z rytmu:D:D:D:D:D

    · Zgłoś · 16 lat temu
Wszystkie komentarze