wróblu jerychoński
szary kłębku
na sprężynach
ptak z bezczelną
miną?
a jednak
bądźmy przyjaciółmi
naucz mnie jak
wielkim
patrzeć prosto w oczy
wróblu jerychoński
szary kłębku
na sprężynach
ptak z bezczelną
miną?
a jednak
bądźmy przyjaciółmi
naucz mnie jak
wielkim
patrzeć prosto w oczy
Ja za.
ale to co mogę powiedzieć: Wiersz oddaje to czego oczekuje czytelnik po zapoznaniu się z tytułem.
I zasługuje na uwagę
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Tak przy okazji tematów jerychońskich - warto czasem zerknąć i na taką "Trąbę Jerychońską" -
http://www.cricoteka.com.pl/pl/main.php?...