Tajemnica
Tajemnicą jest wszechświat
Tajemnicą jezt życie
Zagłębiając się w nią,
niemożemy się odnaleść
nieda sie jej odkryć zmysłami
nieda sie jej pojać rozumem
wydaje nam się,
że wiemy coraz więcej
a tak naprawdę,
wiemy coraz mniej
Myślimy, że zaraz ją rozwiążemy,
a tak naprawde ciągle
kręcimy się w kółko...
w szafie
Tysiące wspomień,
zapisanych na kartkach.
Tysiące myśli,
kołyszących się w zeszycie.
Stare zdjęcia,
o których dawno już zapomiałeś.
To wszystko...
chodz takie tajemnicze i odległe
To wszystko
masz teraz na wyciągnięcie ręki...
wspomienie
Takie odważne, a zarazem nieśmiałe
Takie czytelne, a równocześnie tajemnicze
Takie wspaniałe, chodz czasem boli
lubi przygody, ludzi, wakacje
lubi tragedie,
nie znosi oszustwa a tagże kłamstwa
kocha radości, pragnie wolności
takie wytrwałe i takie wspaniałe
nie zapominaj, nawet nie próbuj
a zresztą...
i tak nie dasz rady.