tam gdzie miś panda
mówi dobranoc
gdzie ryż się jada biały i sypki
powstanie wkrótce zgrabna fabryka
co produkować będzie oscypki
żółte paluszki utaczać je będą
zdoiwszy wprzódy chińskie owieczki
czy podniebienie moje zdobędą?
nigdy, bo wcześniej skoczę do rzeczki
Powiem szczerze, że nie zdołałem odszukać jakiegoś odniesienia do twórczości lub życia Witkiewicza, ale to najwyraźniej moje zaniedbanie. Dlatego poproszę o małą sugestię : )
Lekki, łatwy i przyjemny, czyli to co niedźwiadki lubią najbardziej.....;
mam tylko nadzieję, że oscypki będą wysyłane transportem lotniczym bo statkiem płyną bardzo dłuuuugo...