Feelings

Paweł Rogoziński


"Przyjacielu!"
Mówię do niego.
"Bracie!"
Wołam czasem.
Dwa tak proste słowa
A znaczą tak wiele.
Bo czyż to nie jest
Miłość, tylko inaczej pojęta,
Zaufanie bezgraniczne,
Bliskość, gdy jej potrzeba
I samotność, gdy jej brak?
Czyż to nie Radość,
Gdy obsypuje nas Szczęście
I Łzy rozpaczy, gdy spadamy w dół?
Ale czy są jeszcze wśród nas
Ludzie, którym warto ufać,
Którym warto wierzyć?

Na to pytanie
Już każdy sam musi
Udzielić odpowiedzi,
By móc później
Spojrzeć innym w oczy
I powiedzieć o sobie:

"...Jestem człowiekiem
I nic co ludzkie,
Nie jest mi obce..."

Dedicated to: DJ Pablo & Pati

Paweł Rogoziński
Paweł Rogoziński
Wiersz · 22 września 1999
anonim