palma

ejm2000

palma wieczna
jak rzym

świątek
piątek czy
niedziela

u nas palma w stolicy
komuś odbija

świątek
piątek czy
niedziela

palma jest wieczna
jak rzym, jak głupota

patrz już minął sierpień, listopad i grudzień
łyse brzozy i kasztany
a nasza palma wciąż zielona

świątek
piątek czy
niedziela

palma jest wieczna
jak rzym

patrz kolejne miesiące
palma pogubiła liście na wiosnę
ale dokleili rychło nowe jeszcze bardziej zielone

świątek
piątek czy
niedziela

palma jest wieczna
jak rzym, jak głupota przebłyska

świątek
piątek czy
niedziela

bo to jest nasza palma warszawska

VIVA LA PALMA!!!!

ejm2000
ejm2000
Wiersz · 7 lipca 2008
anonim
  • Marcin Sierszyński
    Wiersz się składa głównie z powtórzeń.

    palma wieczna
    jak rzym

    świątek
    piątek czy
    niedziela

    u nas palma w stolicy
    komuś odbija

    świątek
    piątek czy
    niedziela

    palma jest wieczna
    jak rzym, jak głupota

    patrz już minął sierpień, listopad i grudzień
    łyse brzozy i kasztany
    a nasza palma wciąż zielona

    świątek
    piątek czy
    niedziela

    patrz kolejne miesiące
    palma pogubiła liście na wiosnę
    ale dokleili rychło nowe jeszcze bardziej zielone

    świątek
    piątek czy
    niedziela

    bo to jest nasza palma warszawska

    VIVA LA PALMA!!!!

    Nie lepiej?

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    no jest protest song o wygladzie palmy . na wiersz jednak to za mało.

    · Zgłoś · 16 lat