ciężkie kłosy kurestwa
dają pokłon
w porannym zachodzie
światłości nieskończonej
a i tak będą
bezpowrotnie zmiażdżone
"ciężkie kłosy kurestwa
dają pokłon
w porannym zachodzie"
mogłabyś go wykorzystać w jakimś innym tekście :) natomiast ta fraza "światłości nieskończonej" jest naprawdę wyświechtana.