gender człapie

Kuba Nowakowski

jeszcze tylko cztery larw pokolenia

i trendocykl połknie swój ogon

zapiwszy ucztę kubkiem

kłamstwa z piewszego tłoczenia

 

much tresowanych klucze

z Tybetu wystartują -

to idzie nowa moda

na niepłeć zawieszoną

w niechcenia rozpłynięciu

 

i już nie będzie prawdy

 

zakręcą ją w słoikach

 

lecz tylko

na lat siedem

potem świat

nowy zakwili

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 11 lipca 2008
anonim
  • punkleks
    Odczucia mam mieszane. Wymowa tekstu robi jednak wrażenie. Kontrowersyjne.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Kuba Nowakowski
    takie mam ostatnio apokaliptyczne klimaty, przejściowo...

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    A wiesz .. dziś jakoś się nie mam czego czepić u Ciebie. Jest wiersz.
    na niepłeć zawieszoną
    w niechcenia rozpłynięciu -ten fragment bardzo fajnie się czyta

    · Zgłoś · 16 lat