kiedy już Europa
uchwyci się farbowanej brody
elektronicznego mandaryna
przypomną jej z wysoka
niebiescy kronikarze potęgę
dawną
i pomachają nam
z chmurzastych tarasów
sokrates
karol wielki
alighieri i mozart
a machać będą
naszym aktem zgonu
Nie sposób się nie uśmiechnąć. To dobry wiersz. : )
niezła gimnastyka dla języka:)