gdzie nie spojrzę tam mnie nie ma
tylko lustro jest
zawsze po mojej stronie
idealnie nieprawdziwe
odbicie
szukam dalej choć wiem że
konfuzja jest nieuchronna jak śmierć
i że śmierć potrafi wejść w dialog z konfuzją
na każdych warunkach
rezygnuję z wolności
żeby ruszać się szybciej
nie ufam
że z tyłu trema
mnie nie ma.
mnie nie ma"
to jest najlepsze. dwuznaczne i zwyczajnie trafione
Nie bardzo podoba mi się zawirowanie z konfuzją, poszukałabym synonimu zamiast powtórzenia a "konkluzje" (pojedyncze słowo) można śmiało wyrzucić. "Odbicie" niby dwuznaczne ale jakoś mało, bo jednak jako odbicie lustrzane narzuca się tak silnie że wyjęcie go w osobny wers razi. Warto by było odbicie i przymiotnik nadający dwuznaczności jakiś opracować:)
A wiersz o poszukiwaniu siebie w obliczu codzienności miły i warty dopracowania.
idealnie nieprawdziwe
odbicie
- nieprawdziwe odbicie zatrzymało mnie na dłużej, podoba mi się ten tekst, odnalazłam się w nim przy rezygnacji z wolności aby szybciej się ruszać i podoba mi sie rym w poincie. Jestem na tak.
pomyślę.
Długo mnie tu nie było, sporo się wydarzyło. I trochę nazbierało. Przepraszam za zamieszanie z wklejonymi sześcioma tekstami. Już posprzątałem.