Partia szachów

migotka

Na szachownicy życia

gubię się raz  po raz.

Wielu z tego świata,

biją pionki takie jak ja.

Niedługo król wyśle gońca,

który zbije mnie z tropu.

Nie ratuj pionka!

Nie ratuj mnie!

każdy cel warty jest poświęcenia.

Cierpię za ciebie władzo,

lecz liczy się tylko wygrana,

wygrana partia życia.

migotka
migotka
Wiersz · 24 lipca 2008
anonim
  • anonim
    dobraświnia
    Niedługo król wyśle gońca,
    który zbije mnie z tropu.--> jedyny fragment, który jako tako się broni. no, może gdyby nie to, że dwa wersy wcześniej użyte już zostało słowo "biją".

    temat oczywisty. całość podana przy pomocy mocno zużytej metaforyki. końcówka zupełnie dosłowna.

    · Zgłoś · 16 lat
  • migotka
    dopiero zaczynam z poezją i to drugi mój wiersz jak napisałam.

    · Zgłoś · 16 lat
  • tomasz
    no co pomysl dobry, to jej drugi wiersz . moj drugi to byl taki.

    ojciec na dachu
    corka na poddaszu
    ojciec mysli o ptakach
    corka o chlopakach

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Wersyliusz
    fajny wierszyk:P

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Wersyliusz
    ten twój tomek:P

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    czyli migotko próbuj dalej . pisz i nie zrażaj się tym ,że ten wierszyk nie przejdzie.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    złymiś
    nie przejdzie. Nie widzę nic, co mogłoby go obronić.

    · Zgłoś · 16 lat