list

niewyspany

więc siedzisz i myślisz co ze mną zrobić
dziewczyno z różą w ręku,
smak nadziei na ustach twoich
w więzieniu naiwności
dziewczyno z getta szczęśliwców,
grasz w karty z Bogiem
o nowe życie dla kogoś kto leży w grobie
dziewczyno z kokardką na głowie,
próbujesz uwierzyć, ale nie możesz
bo piekło to kraj, w którym nigdy nie byłaś
    dziewczyno z zamkniętymi oczyma.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 8 głosów
niewyspany
niewyspany
Wiersz · 12 listopada 2000
anonim