przychodzą dni deszczowe jak ten
co zajęcia potrzebują od zaraz
przyjaciele nieosiągalni
a szafa pęka w szwach
cisza z kątów błyszczy
po kolejnym pastowaniu
pająki się pochowały
już nie chcą być pożyteczne
tylko w garderobie przeciw insektom
używam lawendy nie siły
"przyjaciele niedostępni" - na gg niedostępni, czy jak? Tylko tak potrafię sobie wytłumaczyć zestawienie przyjaźni z niedostępnością. Ale to bieda.
Jak to jest, gdy coś błyszczy sterylnie? Jakoś inaczej od zwykłego błyszczenia? Czy to nie raczej o sterylnie czyste kąty chodzi?
Za "się" na końcu wersu zdaje się, że ew krzyczy.
No i wyszło na to, że z wiersza mam dwa ostatnie wersy. Zawsze coś. Pozdrawiam!
co zajęcia potrzebują od zaraz- tu fajnie jest z tym zajęciem. bo można na dwa sposoby czytac.
fajne :)