Literatura

Pielgrzymka Ahmeda (do Mekki) (wiersz)

Aneta Katarzyna

Czy widziałeś(łaś) kiedyś z lotu ptaka modlących się muzułmanów w ich świętej stolicy?
w linie papilarne Boga ułożone
bije pokłony masa
BIAŁA TOGA
taniec wokół pierwszego na Ziemi domu Boga
dłuta wygnańca Adama
SPLAMIONA TOGA
najwyższa ofiara
siedem cyklów przebaczenia
CZYSTA TOGA
Salam Alajkum
ostatnia granica przekroczona
ŚWIĘTY CAŁUN

2000

słaby– 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 listopada 2000

Inne teksty autora

Scenariusz SIW_P
Aneta Katarzyna
Sens
Czesław Miłosz
Sezony historii
Aneta Katarzyna
Wiatr
Aneta Katarzyna
Wywiad
Aneta Katarzyna
Mur i Anioł
Aneta Katarzyna
Łąka
Aneta Katarzyna
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca