Nieodliczony czas z nim przerażającym i nim jako lekarstwem na ten strach

AppearS

Zrobił się we mnie zaduch od brzydkich myśli.

Spaliłam lalkę od niego.

Sznur pękł,

nóż był za tępy (bałam się bólu),

tabletki nie przyniosły spodziewanego efektu.

Skok schował się za lękiem wysokości,

a pociągi mnie nie interesują.

Żyję przez strach (albo lenistwo).

Wystraszyłam się, że ktoś mnie znajdzie w szafie(...)

Tak bardzo bałam się ich palców,

że przypadkiem zatrzasnęłam za sobą drzwi.

Początek agonii.

Wyczerpana własną bezsilnością

Potknęłam się o jego cień.

Spadałam w coś co nazywa się przepaścią,

Lecz nie w dół a coraz dalej od drzwi,

Niedostępna.

 

Obudziła mnie zapach ciała,

Którego ramiona mnie niosły.

Dokoła była ciemność przeplatana strachem,

nawet nie zadrżałam, przez wzgląd na obejmującą mnie siłę.

Powoli z ciemności zaczęły wyglądać połamane drzwi,

a przez nie inny świat.

Dostrzegłam postać mojego ratunku -

To był jeden z nich !

Zastygłam w przerażeniu (tak blisko mnie).

Znalazłszy się na zewnątrz zobaczyłam go na nowo

i nie widziałam w nim nic.

Nic, co widziałam w każdym z nich

Poczułam, że będzie mój,

momentalnie go sobie przywłaszczyłam,

by nikt nie zaklepał mi przed nosem.

(...)

Poznałam dotyk, którego nie trzeba się bać,

Dotyk, którego się pożąda i pragnie.

Powoli znikało jego piętno i rozkwitłam.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 2 głosy
AppearS
AppearS
Wiersz · 10 sierpnia 2008
anonim
  • AppearS
    postaram sie coś z tym zrobić... :( poezja to jednak chyba nie moja branża :( trudno ... posłucham się

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    skróć, dodaj treści, zmień zapis, spróbuj zrobić miniaturę prozatorską .

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Michał
    Tratatata, wyliczanka kiepskich fraz. Posłuchaj moich poprzedniczek, mają rację.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    dobraświnia
    Zastanawiam się jaki cel jest w pokazywaniu szerszemu gronu czytelników, czegoś, co sama autorka nazywa wypociną.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • joan
    może zanim zaczniesz wystawiać to poczytasz troszkę? - warto naprawdę warto czytać dużo:)

    a i nie wiem po co wystawiać dawne teksty skoro są mało aktualne - już przecież jesteś inna i teksty pisane dzisiaj są inne

    a jak czytam w zajawce że to "wypocina" to myślę sobie, że Ty na siłe piszesz- po co?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    zieloneciele
    bałagan, przegadany bałagan, z którego w dodatku nie wynika nic. interpunkcja okropna, nie widzę celowości używania tych wielokropków w nawiasach. jak dla mnie ani jednej ciekawszej frazy. moim zdaniem wiersza brak.

    · Zgłoś · 16 lat temu