Miłość

Paweł Rogoziński


Jak mam wyrazić to,
Co noszę w sercu.
Brak mi słów, którymi bym mógł
Powiedzieć Ci, jak wiele dla mnie znaczysz.
Widzę Twą twarz, gdy płaczesz,
Widzę ją, gdy się śmiejesz,
Pragnę tulić Cię, gdy jest Ci źle,
I upajać się Twoją radością,
Gdy jesteś szczęśliwa.
Pragnę żyć dla Ciebie
I być przy Tobie,
Czuć każde uderzenie Twego serca
I oddawać Ci każde swoje tchnienie.
Pragnę pieścić uszy
Twoimi słowy,
Spijać z Twych warg słodycz
I upajać się bliskością Twego ciała.
Pragnę tego, bo jesteś dla mnie wszystkim.
Moim wzrokiem, gdy jak ślepiec błądzę,
Dłońmi, gdy po omacku szukam Ciebie,
Moim sercem i duszą.
Bo jesteś tylko dla mnie,
A ja - tylko dla Ciebie.

Dedicated to: EWA

Paweł Rogoziński
Paweł Rogoziński
Wiersz · 22 września 1999
anonim