Basia, która Się Waha

Michał Domagalski

 

Najpiękniejsza jest Basia w momencie

kiedy się waha

palec wskazujący prawej ręki

zawisa nad myszką

a usta drżą w niepewnym uśmiechu

 

widzi bowiem

kapcie peniski

wyprzedawane na allegro

różowe prącie na różowych bamboszach

wśród sztucznych włosów łonowych

i czerwieni (czemu czerwieni) pluszowych jąder

 

owa aukcja niedługo się skończy

(jest jeszcze 8 z 10 ale ostatni dzień)

 

Basia ma ogromną ochotę

kupić

dać komuś w prezencie

 

ale boi się

że to zbyt kiczowaty

przesłodzony podarunek

obdarowując nim

mogłaby dać też znaki niepożądane

wywołać kłótnie

więc Basia waha się

i w końcu postanawia

pozostać bez kapci

które przypominać mają peniski

wstydząc się bardzo tej chwili pożądania

 

rozumie dobrze

że jutro o świcie

musi znaleźć się w roli

i przed pracą

z zamkniętymi oczyma

i ciężkim poczuciem obowiązku

dokonać porannej toalety

czw 24 lip 2008

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Michał Domagalski
Michał Domagalski
Wiersz · 12 sierpnia 2008
anonim
  • fansylwek
    na pewno

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • fansylwek
    pewnie sie nie znam

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • fansylwek
    nie wiem, ja sie nie odzywam

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Michał Domagalski
    Z poprzednich komentarzy raczej nie wynika, że rozumiesz. A jak uważasz to za proste, to spróbuj.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • fansylwek
    wiem, o co chodzi. pozdrawiam- kazdy ma swoje zdanie

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Michał Domagalski
    To trochę tak jak z Ulissesem (oczywiście daleko mi do Joyce), którego wartość na dialogu z innymi tekstami polega. Np. Odyseją.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Michał Domagalski
    Wiesz, tu chodzi o dialog między nimi.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • fansylwek
    moje zdanie jest takie, jesli ja bym na przyklad przeksztalcal kazdy wiersz herberta, milosza, czy szymborskiej, to tez bylbym swietny. bez urazy.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • fansylwek
    mysle, ze ciekawe, bo zainspirowal cie herbert (nike ktora sie waha- piekny wiersz), ale wg mnie mogles nie brac sie za jego przeksztalcanie(choc moze nie calkiem). bez urazy. pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Michał Domagalski
    Bez kursywy. Mam jednak wrażenie, ze nie będzie zbyt pięknie pochylać wyimki.
    Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 16 lat temu
Usunięto 1 komentarz
Wszystkie komentarze