pogrzebani

Grzesiek z nick-ąd

na kapuście gra wróbel
strach się mleczem wybielił
może jeszcze polubię
nim się w trwogę zamieni

ławka jawno zielona
wciąż ubarwia mi spodnie
można życie przekonać
że jest dobre łagodne

że te szpaki w czereśni
mają prawo świętować
bo my prawi jesteśmy
jak procesja darmowa

jak chowanie umarłych
pod kwiatami sztucznymi
tak się kruki rozdarły
no i dusza wraz z nimi

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 16 sierpnia 2008
anonim
  • estel
    "no i" - no i słów braknie. Taka zapchajdziura, nie lubię tej zachowawczej, zapasowej wstawki. Poza tym szpak nie siada.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    rzadko używam "no i" ponieważ mi też zalatuje zapchaj dziurą.. ale w tym wypadu długo nad właśnie tym myślałem i według mnie całkiem motywowane w owym wersie
    i w sumie nie mam pomysła na nic innego:(

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    ptasia dusza ;)
    żarcik jasna rzecz, się nie znam na składaniu rymów ani ani.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Zły Miś
    ''No i'' jest wytłumaczalne. Odbieram powyższe jako przyjemny wierszyk z drugim dnem. Twoje.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Wena
    a dwa fragmenty we mnie trafiły :
    "ławka jawno zielona
    wciąż ubarwia mi spodnie
    można życie przekonać
    że jest dobre łagodne" - ojjj to caaaaałą strofa nawet!
    i jeszcze to:
    "chowanie umarłych
    pod kwiatami sztucznymi" - brrrr, mocne
    reszta dla mnie jak zwykle ...milknę więc dyplomatycznie :D

    · Zgłoś · 16 lat