skok wzwyż

mm

nie wiem czy wybrałam właściwy styl
ale jakoś musiałam ci pokazać
jak nisko ode mnie jesteś
z ciałem po bokach ale nigdy w sobie

może poczułeś echo własnych
uderzeń o ziemię o uda
ciągle w jednym miejscu
w którymś kiblu

wiesz już że tylko skacząc
z wysoka masz pewność
że tuż nad ziemią
z bryły zamienisz się w ciało

mm
mm
Wiersz · 17 sierpnia 2008
anonim
  • anonim
    zieloneciele
    według mnie zrozumiałe raczej dla adresata...

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    dobraświnia
    jak nisko ode mnie jesteś

    no dla mnie ten wers jest kaleki

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Zły Miś
    ''jak nisko ode mnie jesteś'' -> faktycznie kuleje. Lepiej by pasowało:
    ''jak nisko pode mną jesteś''.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Miś ma racyję.

    Raczej mało interesujący wiersz, taki trochę symboliczny, ale z drugiej strony nie odzwierciedlający żadnego przekazu, tylko jakąś megalomanię peelki.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Michał Domagalski
    "jak nisko ode mnie jesteś" - albo jak Zły, albo 'o ile niżej ode mnie jesteś'.
    Kibel jakoś tak się z resztą stylu nie składa. Dwa warte uwagi wersy:

    'z bryły zamienisz się w ciało'

    i

    'z ciałem po bokach ale nigdy w sobie'

    Całość tekstu: zdecydowanie... słaba.

    PS

    Nadchodzi Was wielu z Olsztyna Wschodniego?

    · Zgłoś · 16 lat
  • piotr binkowski
    całe mnóstwo:)
    ''jak nisko ode mnie jesteś'' to dobry wers o umieraniu

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 16 lat