łatwiej za szelki złapać wiatr
niż wyłuskać sugestię
w twoim trelu zagałganioną
za to cię jednak uwielbiam
że cieniom czynisz wymówki
i nietoperze besztasz za lot pijany
i za to
że kiedy cichniesz nami zmęczona
oddychasz jak wielka wyspa
można cię wtedy głaskać pod włos
i robić sobie struganki nabijanki
a także grać ci
na nosie marsza zapałkami
Pozdrawiam.