Masz tyle powodów żeby się do mnie uśmiechać.

Wena

/ Specjalnie dla e. - "Powroty"/

 

 

 

Lubiłam te powroty z tobą ostatniej wiosny. Chociaż za każdym

razem stawało się jasne, coraz jaśniejsze. Słońce osiągało zenit

i promień w twoich rękach rodził ciepło, o którym

już dawno miałeś zapomnieć. Dla ciebie świat zamknięty

w piąstkach znowu wrzeszczał. Uśmiechałeś się

-mam tyle powodów żeby się uśmiechać. Teraz

 

noc przybiera twoją postać, nieruchomiejesz,

więc bawię się w udawanie - przyczajam jak kot

na mrugnięcie powiek, pierwszą skuchę. To koniec

lutego. Zawiało chłodem. Spod koca wysunęła się ręka,

zimna jak ciało jaszczurki. Kiedy już dotknę

śmierci, nie zdradzę lęku

ani ciebie.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 9 głosów
Wena
Wena
Wiersz · 18 sierpnia 2008
anonim
  • mieszkamwkamienicy
    tym tyry tym bardzo mi się podoba tym tyry tym pozdrawiam ;)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    sens
    prostota zamierzona - zapisy bez wysileń - choć niekiedy potoczne - ale jakoś dobrze się poczytało.

    "Dla ciebie świat zamknięty" - tu o patos, warto przerobić

    Spod koca wysunęła się ręka,
    zimna jak ciało jaszczurki. Kiedy już dotknę
    śmierci, nie zdradzę lęku
    ani ciebie.
    - spokojny zapis - może mniej pomysł ale obrazowania.

    hmmm sam nie wiem. pozdrawiam.






    · Zgłoś · 16 lat temu
  • szklanka
    pewnie tak :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Wena
    Twój wiersz też mi się nie podoba, więc pewnie czujemy i przez to piszemy inaczej .
    Pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • szklanka
    jakoś nie czuję tego wiersza, mimo,że słowa nacechowane są emocjonalnie. mało tu zaskakujących i przyciągających uwagę momentów. poprawny,ale lekko powszechny.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    no wiesz? jak mogłaś tak myśleć ? ! :D

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Wena
    no Anathema, bo już zaczęłam wątpić w Twoje nie nielubienie mnie ;P

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    to ja podleje ową czerwoną gwiazdkę winem czerwonym .

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    Panie A , są już trzy za , ale gwiazdkę bijesz Ty, to Twoje odkrycie :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
Wszystkie komentarze