gadżet (dla Tyśki)

Kuba Nowakowski

postaw mnie na biurku

będę ci kurz przyciągał

i napędzajki mruczał

 

kiedy dyrektor zadzwoni

odpowiem mu czubówną

że z pingwinami nie rozmawiasz

 

kup mnie teraz na allegro

jestem tam sztuką jedną

twardą

szczekliwą

kurzoprzyciągalną

parzysto rozrodczą

 

płatność ślin przelewem

 

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 21 sierpnia 2008
anonim
  • Michał Domagalski
    Przypomniał mi się mój własny tekst 'Basia, która się waha'.
    Tutaj jest oczywiście i inna poetyka i inna sytuacja. Ale zabiera mnie i sobie jeszcze raz i raz, i raz... czytam.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Kuba Nowakowski

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Jaqint
    Zlepkiem dziwnot umiejętnie w nim podrzucasz.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Doprawdy zaskakujący ten gadżet. "odpowiem mu czubówną" "kup mnie teraz na allegro" - świetne wersy. Bardzo dobry wiersz, przemyślany i nieźle złożony w całość.

    · Zgłoś · 16 lat
  • józefina ariadna
    'kup mnie na allegro'
    bardzo, bardzo.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Mol
    twardą
    szczekliwą
    kurzoprzyciągalną
    parzysto rozrodczą
    -:))

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    będę ci kurz przyciągał

    i napędzajki mruczał- sobie zapamiętam :)

    · Zgłoś · 16 lat