Codzienne rachunki

Oskar Szwabowski

palce stykają się

drżącymi

opuszkami

na rachunku za prąd

co oświetlał nam noce

zimowe

letnie

wiosenne i jesienne

 

wzrok unika

mimowolnie

usta pytają

o zasady

Oceń ten tekst
Oskar Szwabowski
Oskar Szwabowski
Wiersz · 30 sierpnia 2008
anonim