słodycze

Latte

 

sporo  kosztowało smakowanie się po kątach

było to preludium do pięciocentowej grzywny

jaką wlepił nam cień nieprzekupnej przyzwoitki

 

nakryła nas płaszczem i epitetem

 

przekroczyliśmy granice domów i własnego wstydu

jak dzieci pochłonięte wyjadaniem cukierków

uciekniemy w siebie dalej

przed zgrzybiałym spojrzeniem starości

 

spróbuj zamknąć serce w moim

wypluj to co gorzko kołacze wyrzutem sumienia

daleki od nich nasz splot na latającym dywanie

sunie w stronę supernowej

 

ta deklaracji nie potrzebuje bo tylko

prześcieradło nad nami

zmarszczone onieśmieleniem łopocze

królem we mnie i w tobie królową

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 14 głosów
Latte
Latte
Wiersz · 30 sierpnia 2008
anonim
  • Waldemar Dąbrowski

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • bosejiu
    Charles, cukierek dla Ciebie

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    Krzysiek Centomirski
    jakby smakowanie się w kącikach ust było bezcenne? prawie jak Królestwo:)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Michał Domagalski
    Równie udanego dnia.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Charles B. Rosma
    Tekst przegadany i silący się na "zmetaforyzowanie do imentu" prostych i zdawałby się jasnych spraw. Niestety, dla mnie bardzo wtórnie i niedojrzale, bez dystansu do przekazu. Nie nabiorę się na taką jak tu "zabawę" wolnych skojarzeń i słów. Przepraszam, już znikam,
    bo napiszę za wile. Co za "pajacowanie' w tym tekście.

    Miłych chwil w środę.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Wena
    nono, intrygujące , tylko tytła bym wolała innego .
    pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Kuba Nowakowski
    święte słowa Panie Grześ, następnym razem będzie mocny akcent !

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    no bardzo dobry:) no ....
    tyle że jak dla starego typa spod lasu brakuje pieczątki( czytaj mocnego akcentu)
    a to zmarszczenie onieśmieleniem jakieś takie.. nie takie..
    można wszystko onieśmieleniem ale żeby marszczyć?(się?)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Kuba Nowakowski
    nawet bardzo

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Latte
    Dziękujemy :))))

    · Zgłoś · 16 lat temu
Usunięto 2 komentarze
Wszystkie komentarze