Siądź synku przy mnie
Opowiem Ci bajkę
O ludzkiej dobroci ,
O świecie gdzie miłość ,
Uczciwość i prawda
Otaczają nas - ludzi
Jak kwiaty w ogrodzie .
Siądź synku -
Wysłuchaj tej bajki ...
Nie słuchasz ...
Odchodzisz ...
I mówisz , że znasz inną bajkę
O świecie gdzie pieniądz
Nienawiść i kłamstwo...
O świecie gdzie wojny
Niszczą pokolenia...
Siądź synku - wysłuchaj
Tylko czy tak naprawdę
Mam Ci jeszcze coś
Do powiedzenia ?
14 maj 2007 r.
Rozmowa z synem
Kasik
Kasik
Wiersz
·
31 sierpnia 2008
Mam też takie skojarzenia ze 'Streszczeniem' Różewicza. Niestety znów na korzyść nieTwoją.
Na pewno: zrób coś ze spacjami 'przyinterpunkcjowymi' .
Po drugie: czy wielkie litery postawiłaś Ty, czy word?