outsiderzy nie są wolni
myśli wirują w ich głowach
spowici kamiennym murem
nie próbują go sforsować
choćbyś się bardzo dobijał
niewiedza dawno odeszła
łykają wszystko z dystansem
życie to dla nich groteska
niektórzy potrafią wrócić
dla innych to niemożliwe
zagubieni więc czekają
na swoją chwilę cierpliwie
i nagle padają strzały
ostatni w ustach zagościł
czemu wybrał drogę Kaina
miał tak wiele różnych opcji
a zaliczę sobie do nieco dłuższych fraszek egzystencjalnych-pozwolisz?
Grześku, oczywiście, że pozwolę :)
myśli wirują w głowach
spowici twardym murem
nie pragną go sforsować
ci co potrafią wrócić
dla innych niemożliwi
zgubieni pośród życia
i chyba już nie żywi
kiedy padają strzały
ostatni w ustach gości
wybrali drogę Kaina
spośród tysiąca opcji
a taka moja wariacja na temat twój Baśka:D:D:d
rymy jednak pozostawię mistrzowi, chociaż nie twierdzę, że kiedyś nie spróbuję ponownie ;)