piętno

Baśka

  

outsiderzy nie są wolni

myśli wirują w ich głowach

spowici kamiennym murem

nie próbują go sforsować

 

choćbyś się bardzo dobijał

niewiedza dawno odeszła

łykają wszystko z dystansem

życie to dla nich groteska

 

niektórzy potrafią wrócić

dla innych to niemożliwe

zagubieni więc czekają

na swoją chwilę cierpliwie 

 

i nagle padają strzały

ostatni w ustach zagościł

czemu wybrał drogę Kaina

miał tak wiele różnych opcji

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Baśka
Baśka
Wiersz · 1 września 2008
anonim
  • Baśka
    jak dam otoczeni i wyrzucę więc, to straci rytm ;)
    dziękuję za komentarze :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Anna Nawrocka
    spowici gryzą mnie po oczach Baśku, otoczeni raczej
    i więc. to wcale nie jest łatwe rymować. gratuluje odwagi :)
    pozdrawiam,
    nancy

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    hayde
    ja myślałam, że Baśki to co innego mają :P

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    Baśka miała fajny wiersz, Marta wcale wiersza nie miała ... :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Baśka
    świetna ta Twoja wariacja :D
    rymy jednak pozostawię mistrzowi, chociaż nie twierdzę, że kiedyś nie spróbuję ponownie ;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    outsiderzy nie są wolni

    myśli wirują w głowach

    spowici twardym murem

    nie pragną go sforsować






    ci co potrafią wrócić

    dla innych niemożliwi

    zgubieni pośród życia

    i chyba już nie żywi



    kiedy padają strzały

    ostatni w ustach gości

    wybrali drogę Kaina

    spośród tysiąca opcji



    a taka moja wariacja na temat twój Baśka:D:D:d

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Michał Domagalski
    Chyba lepiej, a Grzesiek, jak uważasz?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Baśka
    zmieniłam, tylko nie wiem czy jest lepiej, czy gorzej ;)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Baśka
    domyśliłam się, że o ten chodzi, właśnie kombinuję jak przerobić ostatnią zwrotkę.
    Grześku, oczywiście, że pozwolę :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Michał Domagalski
    W ostatniej zwrotce: skroń/broń.

    · Zgłoś · 16 lat temu
Wszystkie komentarze