podniesiony

Grzesiek z nick-ąd

po pierwsze zdrowie pięknych dam

co zamieniają życie w taniec

kiedy orkiestra co dzień gra

głupim kadzidło złym różaniec

 

po drugie zdrowie byłych żon

niewinny może rzucić kamień

kiedy się koty same drą

mądrym prawidło dobrym pamięć

 

po trzecie zdrowie wszystkich pań

co wiedzą kiedy zmienić temat

kiedy się budzą w obcych snach

mądrym nadzieja głupich nie ma

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 6 września 2008
anonim
  • ew
    Masz tak : głupim - złym, mądrym-dobrym, mądrym -głupich, i co wychodzi w sumie ? Masło maślane, Grzesiek. Mądrość życiowe Ci pękła, ta , którą tak ładnie potrafisz zawsze pokazać wierszach . Ja bym na Twoim miejscu pomyślała nad innymi epitetami, zostawiając mądrych i głupich tylko w ostatniej strofie.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Michał Domagalski
    A mnie akurat zabrałeś Grześ. Urzekłeś tą ładną rymowanką.
    Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    hayde
    'zdrowie naszych polskich pięknych kobiet' ;)

    mnie to ani grzeje, ani ziębi dzisiaj. tak pomiędzy ew a Michałem.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    a te epitety Ewo nie do dotknięcia.. wszystko mogę zmienić ale tego nie!
    wierz mi- mają swój sens w takiej własnie kolejności:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    Twój wiersz, Twoje epitety, Twoja kolejność - moje tylko czytanie, w którym mi się mądrzy z głupimi zlewają. Ale to tylko szczegół,bo wiersz jest.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    "któż wie kto mądry a głupi kto?"

    · Zgłoś · 16 lat
  • Kuba Nowakowski
    dziś zadziałam subiektywnie

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    a co ja tam bedę dużo pisał.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Wersyliusz
    ten wiersz bardzo mi się podoba,zdrowie pań;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Charles B. Rosma
    Nie podoba się ta "laureczka". Nie jest to wart uwagi tekst. Poezji nie widzę.

    · Zgłoś · 16 lat