modny

Grzesiek z nick-ąd

pani się rozwodzi
no cóż takie czasy
pan już się wypogodził
przeżyje za nawiasem

za ścianą błysnął flesz
jesień ulice moczy
pan pisze smutny wiersz
pani maluje oczy

chłopiec ze sobą gra
czas się po ścianach wlecze
panu uciekła łza
a pani ciepły wrzesień

słońca ostatnio mało
syn im dojrzewa prędzej
bo państwo się rozstało
na swoje własne szczęście

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 8 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 8 września 2008
anonim
  • Łukasz Juszczyk
    Świetny wiersz:)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Ewa
    powrót do wirtualnego świata. i tak.. brakowało mi Twych poezji :) a mnie podoba się malowanie pastelami.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    jeśli któreś z oboskich zmieni...
    za ścianą pada deszcz- na za ścianą błysnął flesz
    dzięki Michał

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    Lakoniczne opisanie tragedii, takie namalowanie pastelami, i tylko spod tekstu lekko przebija ironia nieszczęścia

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Michał Domagalski
    "za ścianą pada deszcz
    jesień ulice moczy" - to mi się nie podoba. Wydaje mi się, że wystąpiło przegadanie.

    Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marek Dunat
    no. zgodnie z przypuszczeniami.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    hayde
    kurde Grzesiek...

    · Zgłoś · 16 lat temu