witam ponownie
z profilu
wyglądasz nadzwyczaj treściwie
anachroniczne oblicze najgorszych
wkładane do portfeli na szczęście
zapisywane w post scriptum
stęchłym drukiem wolności
tak samo dokarmiam bezpańskie
uczucia
i psy przypominają mi
że małżeństwo to tylko wspólne oglądanie telewizji
ważniejsza jest karma
w tej samej monotonii zlewu pełnego
ludzkopodobnej przemakalności
któraś z nas przeżywa
gorączkę istnienia niczym
miejsce gdzie ludzie przychodzą
zdychać albo zwyczajnie się modlić
o rdzę która odpada wraz z potępieniem
skurczona w praniu mekka
Powraca temat małżeństwa (rozpoczęty w pierwszej części).
Najlepszy fragment:
z profilu
wyglądasz nadzwyczaj treściwie
anachroniczne oblicze najgorszych
wkładane do portfeli na szczęście
zapisywane w post scriptum
stęchłym drukiem wolności
Przynajmniej mnie coś w nim urzeka.
Niepokoi mnie fakt, że czasami gubię się w trakcie czytania wywodu, ale to może wynikać z mojej nieudolności.
W dobrym miejscu znalazło się słowo "psy" - właśnie tam są one bezpańskie, a jednocześnie "przypominają".
Ja tu będę musiał jednak wrócić.
Pierwsza wiązka cząstek, która pokonała cały obwód akceleratora LHC w ośrodku CERN pod Genewą. Wiązka protonów została przeprowadzona zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
No właśnie: I co z tego.....wiersza?