***

funeralofhearts

słucham tych dwóch słów

wiem że mówisz je z uprzejmości

 

jesteś moim natchnieniem

jesteś moim opętaniem

 

w każdym mężczyźnie widzę Ciebie

w każdym zaułku jest Twoja postać

 

a ja siedzę tu sama

ogrzewam dłonie o gorący kubek

 

w życiu, niczego nie można być pewnym

funeralofhearts
funeralofhearts
Wiersz · 12 września 2008
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    ogrzewam dłonie w gorący kubek...

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    Piękne wyznanie, ale poezji tu niewiele, takie.. w kopertkę i do adresata, ucieszy się z pewnością. Witaj na wywrocie, idę czytać następny Twój, bo widziałam, że są dwa:)

    Grzesiek? parzy?

    · Zgłoś · 16 lat