Coś lepszego

Nerv

Kwiatem - tak starym
Z pąkami ślepymi
Byś się stała
A gąszcze motyli
Osiadłyby cicho
I szeptały w obłoki
O złocie w twych włosach
O oczach głębokich
A ja bym rozpylił
Te roje motyli
Te miasta niebieskie
Bo chciałbym ogromnie
Byś myślała o mnie
Nerv
Nerv
Wiersz · 20 listopada 2000
anonim