Nie, prawda

Łukasz Juszczyk

Tajemnice zawsze
mówione są na głos
dźwiękiem czystym
bez szmerów i szeptów
niewychowania naprzeciw
skrępowania

 

wychodzi z prawdy jej oczywistość
bez lekkości

autoironii
w cieniu użytecznej szczerości
kapitulacji skromności
znajomości wychodzą na pokaz

Łukasz Juszczyk
Łukasz Juszczyk
Wiersz · 16 września 2008
anonim
  • anonim
    Urughai
    "Tajemnice zawsze
    mówione są na głos
    dźwiękiem czystym
    bez szmerów i szeptów
    niewychowania naprzeciw
    skrępowania

    wychodzi z prawdy jej oczywistość
    bez szansy na przejazd
    autem ironii
    w cieniu użytecznej szczerości
    kapitulacji skromności
    znajomości wychodzą na pokaz"

    W drugiej strofie młyn robią; "szczerości, skromności, znajomości".............poza tym mamy tu asekuracyjną prawdę................"no zobaczcie, na sarkazmie taki właśnie jestem"............podoba mi sie i to bardzo.............jest wiersz..............Serdecznie Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    hayde
    "znajomości wychodzą na pokaz" - ooo.. puenta jak batem strzelić, najbardziej z tekstu mi się podoba. reszta taka przeciętnawa akurat.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Auto ironii trochę za bardzo wydumane. Poza tym trafny, dobry tekst.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Łukasz Juszczyk
    Autem ironii też mi się nie podobało więc postanowiłem to zmienić

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    hayde
    ej. masz cztery ości w 2! jak się skupi na nich uwagę to dość zabawny szkielet powstaje, prawdziwy fishbone ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Serena
    pierwsza zwrotka jak dla mnie świetna

    · Zgłoś · 16 lat
  • Michał Domagalski
    Normalnie. Przeciętnie.
    Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    tekst do przeczytania i zapomnienia. nie zatrzymuje i nie rzuca o ściane . ale też nie odrzuca. akceptuję .

    · Zgłoś · 16 lat
  • daniel tomczyk
    drażnią mnie rymy

    · Zgłoś · 16 lat
  • norka
    a mnie drażni zbytnie rozdrobnienie wersów - ot tak jakby się autorowi czkało.
    A to przykre przy dobrym tekście

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat