[zamężowana]

daniel tomczyk

kobieta maluje się godzinę
i wychodzi na chwilkę

na te trzy duże piwa zaledwie
na dwadzieścia złotych zostawione w maszynie
na kilka łakomych spojrzeń żulerki spod sklepu co go minąć musi

na jedno patrz na mnie
i czekaj

może jutro umrze

daniel tomczyk
daniel tomczyk
Wiersz · 19 września 2008
anonim
  • anonim
    hayde
    "na jedno patrz na mnie" - tego wersu nie rozumiem, część powyżej brzmi niezmiernie smakowicie, chociaż wycięłabym "na chwilkę". jedna z drugiej strony z tej chwilki to ładna ironia ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • joan
    pięknie, zwłaszcza puenta:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Pięknie... i trafne :)

    kobieta maluje się godzinę
    i wychodzi na chwilkę

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    hayde
    jeszcze mam pytanie - dlaczego tytuł w nawiasie?

    · Zgłoś · 16 lat
  • daniel tomczyk
    ... nie wiem

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    hayde
    hmm... to wymyśl powód :P

    · Zgłoś · 16 lat
  • daniel tomczyk
    kiedyś używałem ich gdy nie byłem pewien tytułów

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    hayde
    aha. a ja już podejrzewałam jakieś zaklatkowanie żony :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    To ciekawy jest wiersz.

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    to jest bardzo ciekawy wiersz i dobrze zapisany

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze