[zamężowana]

daniel tomczyk

kobieta maluje się godzinę
i wychodzi na chwilkę

na te trzy duże piwa zaledwie
na dwadzieścia złotych zostawione w maszynie
na kilka łakomych spojrzeń żulerki spod sklepu co go minąć musi

na jedno patrz na mnie
i czekaj

może jutro umrze

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 5 głosów
daniel tomczyk
daniel tomczyk
Wiersz · 19 września 2008
anonim
  • Pani Chorąży
    warto malować się godzinę nawet dla żuli -kobieta po to jest by zdobić świat a czasem dać w pysk ,no nie.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    sens
    kobieta maluje się godzinę
    i wychodzi na chwilkę
    - to fajne spostrzeżenie. pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • ew
    to jest bardzo ciekawy wiersz i dobrze zapisany

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    To ciekawy jest wiersz.

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    hayde
    aha. a ja już podejrzewałam jakieś zaklatkowanie żony :)

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • daniel tomczyk
    kiedyś używałem ich gdy nie byłem pewien tytułów

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    hayde
    hmm... to wymyśl powód :P

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • daniel tomczyk
    ... nie wiem

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • anonim
    hayde
    jeszcze mam pytanie - dlaczego tytuł w nawiasie?

    · Zgłoś · 16 lat temu
  • Latte
    Pięknie... i trafne :)

    kobieta maluje się godzinę
    i wychodzi na chwilkę

    · Zgłoś · 16 lat temu
Wszystkie komentarze