Nieznana kraina

Kajzerka96

                               "Nieznana kraina"                                   

 Wybieram się do Nieznanej krainy,

gdzie rosna niebieskie maliny.

A trawa rośnie czerwona,

wiewiórka jest całkiem zielona.

 

Pień bardzo wysoki,

wzbija się pod obłoki.

 

Lecz co to? Obłoki nie są błękitne,

ale szfirowe, niezwykłe.

W obłokach gra melodyjka,

przez słowika śpiewana,

wśród drzew wszystkim zwierzętom znana.

 

Taka jest nieznana kraina...

...Lecz ona ze snu była:(

Kajzerka96
Kajzerka96
Wiersz · 20 września 2008
anonim