wpuszczam światło

Kuba Nowakowski

milczenie w Tobie

będzie moją kuracją

postem radosnym rozgrywanym

na deskach sumienia

 

po co mi język

przecież nie wiem kim jestem

 

ze słuchania rodzi się wiara

niech więc moje uszy

zadebiutują wreszcie

w roli pilnych uczniów

 

język za to

ma wtulić się w ciszę

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 22 września 2008
anonim
  • anonim
    zieloneciele
    deski sumienia - dopełniaczowa, nieszczególnie odkrywcza

    z słuchania rodzi się wiara - "ze" brzmiałoby lepiej. teraz źle się czyta.

    język za to
    ma paść na kolana - domnul, ja wiem że to metafora, ale obraz tego języka na kolanach mi się pojawił i się zakrztusiłam hmm...mentalnie. długi by musiał byc, ten język. już na brodę trudno ;) pozatym powtórzenie języka chyba niekoniecznym jest.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Kuba Nowakowski

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    ze słuchania rodzi się wiara
    niech więc moje uszy
    zadebiutują wreszcie
    w roli pilnych uczniów

    - tylko to reszta jest zbędna, niemrawa i mało odkrywcza.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Michał Domagalski
    Jakoś mi się nasuwa tylko jedno słowo tym razem: przeciętnie.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    no tym razem bez zachwytu , ale i absolutnie nie na ,, nie,,.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 16 lat
  • estel
    Mnie się podoba zestawienie "postem radosnym" - rzeczywiście wesołością brzmi. I jeszcze ujęła mnie kursywa i kurczę, niewiele więcej.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Jaqint
    Nie słuchaj...

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    potrafisz lepiej, domnul

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Nadinka
    a ja i tak powiem, że mi się podoba :) pozdrawiam

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze