grzybolanie(frazki czy a ostatnia z innej bajki))

Grzesiek z nick-ąd

 Praw dziwek

Rozgrzewają łoże
Dla wyrzeczeń wielu
Kiedy zdrowy korzeń
I piękny kapelusz




Stare grzyby

W cieniu młodych zagajników
Dumnie prężą swoje wdzięki
Lecz przy pierwszym już dotyku
Nie ma czego wziąć do ręki




Ry(d)zykowne cięcie

Gdy wycinam rydze
W uszach dźwięczą słowa
Czarownic nie widzę
Ja prezydentowa

Rydzyki pokażcie
Czerwony kapelusz
Jednak było łatwiej
W czasach bez moheru

 

 

z trawy

Było ich trzech i za duży płot
A w koło Niemcy i żydzi
Pierwszego z kąpieli wyżarł kot
Resztą niestety się brzydził

I pozostali za pan brat
Ukradli księżyc wraz z senatem
Aż bierze złość i wielki smak
na nadziewany drób granatem

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 22 września 2008
anonim
  • anonim
    hayde
    dwie pierwsze na sprowadzenie mega uśmiechu, trzecia nieco słabsza. :) ładnie panie Grześku, ładnie się pan bawisz :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    trzecia nie znaczy ostatnia:D:D:D:D

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    hayde
    a ja i tak dalej za dwoma pierwszymi :P

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    MadaM
    dużo masz tego ?, wal, fraszki są chyba najtrudniejsze w pisaniu, te są nader smakowite i soczyste

    · Zgłoś · 16 lat
  • Dorota Hyjek
    dzięki za komentarz :) Jak już mówiłam, to wiersz sprzed dwóch lat, teraz styl mi się troszkę zmienił.

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    a ja chcę jeszcze o gąskach. i już.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Dorota Hyjek
    no oczywiście :) coś ułożę, sklecę i umieszczę :) Dla Pana specjalnie ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Angelllleeek
    Od razu humor mi się popraił:) dwie pierwsze strofy bombowe a i reszta miła w czytaniu:) Oby tak dalej panie Grześku

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 16 lat
  • estel
    Miszczu, nie jak piję herbatkę takie wiersze. :D :D

    Dlaczego Żydzi są napisani po małemu?

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze