czasami po prostu nie wypada
przywitać gościa
kawą cynamonową z miodem
zazwyczaj skutkiem jest
osowiałe i bajroniczne
poczucie samego siebie,
a w chwili błogosławieństwa
niepożądane i niemęskie
łzy
działanie cynamonu
jest nieskomplikowane,
w gwałtowny sposób
oszukuje wszystkie cztery kąty
myśli
i rozkazuje posiadać
własne wspomnienia
miód poprawia humor
i działa jak grom
z przejrzystego nieba,
prześladuje
uczucie tęsknoty i dokucza
mojej alter świadomości
ale to nic,
właśnie zamówiłem
świeżą filiżankę
***(kawa cynamonowa z miodem)
myślonauta
myślonauta
Wiersz
·
23 września 2008
osowiałe i bajroniczne
poczucie samego siebie,
a w chwili błogosławieństwa
niepożądane i niemęskie
łzy"
w sobie
I wskażę na ten sam fragmen co Uru - jak z jakiegoś wykładu. Albo jak z ulotki, która kończy się "przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmacutą...". ;)
Nieźle.