Literatura

rozdarty (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

trzecia pod rozwagę i do usług:)

Poetom nie jest dobrze.

Być zaręczonym w jednej dłoni

nie swoje nic o wszystko potrzeć

i gapić się jak płonie.

 

Poetkom nie jest lepiej.

W kajdanki oddać obie ręce

gdy po krawędzi się telepie

nic to a może więcej.

 

A gdy spróbują coś od nowa

państwo poetctwo na obczyźnie

w gardle ugrzęzną puste słowa

jak darte strzępy po bieliźnie.

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
hayde
hayde 24 września 2008, 22:25
dobre kajdanki nigdy nie są złe :P
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 24 września 2008, 22:42
mówisz-wiesz.. to takie założenie poetyckie:D:D
Marek Dunat
Marek Dunat 25 września 2008, 21:13
mimo ,że wiesz panie Grześ, kajdanki przeważyły. na tak.
estel
estel 25 września 2008, 22:07
Jakież kajdanki?! A, no tak. Już wiem.
A ja nie umiem wymówić "poetctwo". :D
A ja bym tytuł dała w liczbie mnogiej może...
Michał Domagalski
Michał Domagalski 25 września 2008, 22:39
Jak dla mnie, Grześ, trzecia utrzymuje poziom dwóch poprzednich - a może je nawet podciąga ;)
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 26 września 2008, 10:26
To dobry wiersz, podoba mi się szczerze.
Emilia Czasami
Emilia Czasami 26 września 2008, 19:56
przeczytałam 'po bliźnie' i już się miałam przyczepić, że tak niefortunnie x)
przysłano: 24 września 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca