MY! - wspólnota, zbiorowa tożsamość, świadomość i nieświadomość, w kontraście do indywidualności, pojedynczości, samotności, .....
A JEDNAK DO NASZYCH TWARZY ŚWIAT SIĘ UŚMIECHA
A jednak... z nas dwojga rodzi się pociecha,
A jednak każdy z nas ma towarzysza...
A jednak gdzie nie spojrzeć...CISZA.....
I choć w tej ciszy świat swój składamy....
Powoli i te gwiazdy, które już spadły żegnamy,
Nie wiemy, kiedy nowe zejdzie słońce....
Nie wiemy, kiedy, i czy letnie dni będą gorące...
Świat tajemnicą jest nazwany,
Lecz na nią, nikt inny, a MY się składamy!!!
Zbiorowość,
tak wiele można by nas dziś zliczyć,
tak wiele można by nas do siebie zbliżyć,
tworzymy zbiór zasad, prawd i przekonań,
zbiór porażek, wzlotów i wspólnych dokonań,
i każdy swoją TOŻSAMOŚĆ mamy zachowaną,
choć jedną barwę w tym obiegu mamy nadaną,
choć każdy ma swój kolor natury,
każdy żyje na świecie, każdy sięga wyżej niż chmury...
Świadomość nasza jest w sercach ukryta,
Odsłona nadchodzi, gdy miłość wyryta,
Gdy dobro zapuka w czerwone wrota,
Gdy błyśnie czar odsłoniętego wrota,
Świadomość nasza z nieświadomością się miesza...
A delikatny uśmiech każdego pociesza....
Bo jednak leczysz świadomym uśmiechem,
Leczysz kolorem, leczysz oddechem....
Nieświadome pozostaje dobro twoje,
Byś mógł zawsze wzbudzać pogodne nastroje...
I choć samotność wynika i z tego,
Że indywidualność cechuje każdego,
Każdy jest jedną, jedyną jednostką
Każdy jest jedną, jedyną ciekawostką
A CHODZI ZAWSZE O ODKRYCIE...
CIEBIE...MNIE....BO NA NAS SKŁADA SIĘ ŻYCIE!