Literatura

Adnotacja... (wiersz)

Goobie


Są różne poranki - to jeden z nich
Są różne bo każdy jest inny - nie ma dwóch jednakowych,
Wiele innych rzeczy podobnych jest do poranka
Bo ileż jest ludzi na świecie

Odrębne jednostki, indywidualności,
Większość z nich kieruje się ogólnie przyjętymi normami
Choć każdy z nich jest inny, każdy ma wolną wolę
Jednak mentalność...

Dlaczego wszyscy słuchają radia?
- nie wszyscy
Dlaczego każdy chce mieć pieniądze?
- każdy jest inny...

Czy pomyślałeś, że wszystko mogłoby mieć jednakowy smak
Widząc tylko odcienie szarości też moglibyśmy żyć,
Jak dobrze, że tak na prawdę nie rządzi nami instynkt...
Tylko... wolna wola

Są nas miliony, ciągle nowi,
Każdy wnosi tu coś nowego,
Miliony jednostek składających się na coś
Co nazwano ludzkością

Nasza odrębność - nie może być izolacją
Jesteś jedyny lecz żyjesz w grupie
Więc zanim zrobisz coś, czego cholernie pragniesz
Zastanów się...

...co z tamtymi

31.12.1998 Poznań
08:53 "Goobie"



fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Chwile...
Goobie
Czas
Goobie
Motto
Goobie
Niestety ?
Goobie
Nie warto
Goobie
Przyjaciel
Goobie
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca