jeśli zachłanność
zeżarła nawet potoki
a słowa zostały na dnie
jak oblizane kamienie
by cicho marznąć
pod czyimś okiem
pisać nieskładnie
zimnym wzruszeniem
a nie jak szaleni rodzice
odgrzewać zupki
dla nienarodzonego
podobnie jest z życiem
można je zrobić
z niczego
podobnie jest z życiem
dziś robią je
z niczego
niestety coś się dzieje i nie mogę zmienić:((