zapisany

Grzesiek z nick-ąd

jeśli zachłanność

zeżarła nawet potoki

a słowa zostały na dnie

jak oblizane kamienie

by cicho marznąć

 

pod czyimś okiem

pisać nieskładnie

zimnym wzruszeniem

 

a nie jak szaleni rodzice

odgrzewać zupki

dla nienarodzonego

 

podobnie jest z życiem

można je zrobić

z niczego

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 1 października 2008
anonim