schylony

Grzesiek z nick-ąd

niech będzie pochwalony

dzień dobry

kiedy wpatrzeni w  trójkąt warg

do współplemieńców niepodobni

zbieramy echo nie wybitych braw

godnie niegodni

 

w zbyt małe kartki zaplątani

w rymy ubodzy w temat biedni

pierwsi rzucamy wrogi kamień

poezji która w przepowiedni

umiera razem z nami

 

stajemy  zamaszystym krokiem

bo oto nadszedł wielkich czas

lepsze najczęściej bywa wrogiem

dobrego dnia

bez boga

z Bogiem

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 4 października 2008
anonim
  • Marek Dunat
    Grigorij Eksperymentator . czy ja wiem ? :/

    · Zgłoś · 16 lat
  • Michał Domagalski
    ("bez" Różewicza mi na końcu zabrzęczało)
    (Ewangelie chrześcijańskie się zaplątały)
    (dialog - między innymi)
    (ciekawe linijki, m.in.: w rymy ubodzy w temat biedni)

    Pozytywnie!

    · Zgłoś · 16 lat