Czas
Goobie
Pędzisz, szybko, jeszcze szybciej
Czas przecieka między palcami
Musisz go dogonić; zdążysz (!?!)
Nigdy... Nigdy nie zdążysz
Bo czas ma w sobie tę właściwość
Że im więcej go potrzebujesz
Tym szybciej "leci"
Im bardziej się spieszysz
Tym mniej czasu Tobie zostanie
Im więcej masz w planie
Tym mniej zrealizujesz.
Nie próbuj go dogonić,
Nie próbuj się odnaleźć
W tym nowym czasu formacie
Czas - pojęcie względne
Każda sekunda inną ma długość
Zależnie od tego co robisz...
Niezależnie od tego co robisz...
01.11.1998 Poznań
10:54 "Goobie"
Goobie
Wiersz
·
22 września 1999