Wydano dziesięć komend.
Przyniesiono je z pustyni
Ustawiono w złotej skrzyni.
Wiara podparta szlakiem komet
Podlegli rozkazom kamienia
Ułożyli pod nim życie.
Wiadra krwi dobre na przepicie,
Wlano ją w braki sumienia.
Płacząca ściana przetrwała.
Ogniem ciała strawione.
W klatce szanse były nikłe.
A w dziesięć komend wiara ocalała.
po trzecie w czwartej zabrakło konsekwencji w rymowaniu
sorki za brak wyrozumiałosci ale to z dobrego serca bo czuć potencjał na odległość a dziś tak niewielu potrafi rymować, co więcej tak niewielu przyznaje się że chciałoby...
powodzenia więc:)
Wydano
Przyniesiono
Ustawiono - takie zabiegi trzeba potężnie obudować. Za Markiem również - coś się z przesłaniem porobiło, nieczytelne te komendy.