Literatura

smutno-radosna piosenka na zejście (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

do rozdrapania-cały:))))

jesień dojrzewa zamaszyście
łzawą nostalgią parki dzieje
opadły w trawę uschłe liście
i wiatr się po nich głupio śmieje


brzozowy listek jest jak wiara
malutkich dzieci z wielką siłą
że życie dzisiaj się postara
aby na obiad coś tam było
że mama wita przytuleniem
a nie serialem z fajką w zębach
a tata tak się trzeźwo śmieje
że nikt już o tym nie pamięta

pod ławką leży liść kasztana
pięciopalczasty rdzawo-bury
tak marzy para zakochana
o swoim pierwszym kroku w chmury
gdy świece pachną lawendami
szampan buzuje jak hormony
ten pierwszy raz zaplanowany
będzie przepięknie nieskończony

grabieniem parku ktoś się brudzi
sprząta na przeciw swej naturze
barwne marzenia szarych ludzi
że życie będzie trwało dłużej
że warto strugać jakieś krzyże
a potem je za kogoś znosić
i że do raju jednak bliżej
jeśli czasami się wykłosi


tysiącliściami park opada
zwiewne nadzieje w nich się mienią
a może tak się tylko gada
kiedy umierasz wraz z jesienią


dobry+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Latte
Latte 19 pazdziernika 2008, 14:18
wzięłam sobie ostatnią strofę jak do rozdrapania....:P a całość świetna.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 19 pazdziernika 2008, 15:29
fajnie:) już go całego nie zadepczą,nie pogniotą ...
Latte
Latte 19 pazdziernika 2008, 15:30
więcej optymizmu co :P
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 19 pazdziernika 2008, 16:08
eno wiesz niektórzy mają anty-re-wersję na częstochowe a ja się oprzeć czasem nie mogę:D:D
Latte
Latte 19 pazdziernika 2008, 16:11
ale Panie Z jest częstochowa i Częstochowa :P to się refluks nazywa:))))
Michał Domagalski
Michał Domagalski 20 pazdziernika 2008, 18:19
ok.
estel
estel 21 pazdziernika 2008, 10:35
Grześ, przepięknie. Same perełki do wyłowienia.
Andrzej Talarek
Andrzej Talarek 21 pazdziernika 2008, 18:32
Najpiękniejsza ta Twoja jesień.
Pozdrawiam
przysłano: 19 pazdziernika 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca