przepuszczony

Grzesiek z nick-ąd

dzień mi się smutkiem naćpał
machaniem białej chustki
już nie zapalam światła
łatwiej nie widzieć pustki

tych snów co nie łagodzą
życia nie pędzą prędzej
jak chcą tak nie przychodzą
gdy nie chcą jeszcze więcej

wykrzyczę nasze jutro
w niedoczekane dzisiaj
a potem w kącie smutno
siądę i zacznę liczyć

ile zostało chustek
by się już zacząć spieszyć
jak żołnierz co przepustkę

przepił i nie mógł zgrzeszyć

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 20 października 2008
anonim
  • Wena
    Grzesiek ! ojejku! brakło rymu - 3 zwrotka "dzisiaj - liczyć"
    ;) ciekawa i trafiająca druga strofa, reszta jeśli chodzi o mnie nie bardzo.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    a ty jak zawsze .. przeczytaj głośno i rym jest!
    aaa i to pani mnie wyśmiewała za dokładność rymów? no tak,no tak:D:D:
    a o rym łatwo bo można
    siądę i szybko zliczę
    tylko po co? skoro sam popłynął i fonicznie rym jest?:))))

    · Zgłoś · 16 lat
  • Wena
    wszystkie rymy jednakie a tu piszesz że jakowyś foniczny ... no wiesz, ja się nie znam, ale odstaje mi ten rym jak nierym ;P reszta dla mnie leci w rytmie tratatata ...oprócz drugiej interesującej i oryginalnej w wymowie i słowie strofie. zawsze to coś, no nie? w końcu cała 1/4 ;)
    P.s. chyba za dużo się nasłuchałam tekstów z Kabaretu Starszych Panów, stąd moje skrzywienie ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    po co ja to napisałem? sorki

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Bardzo dobrze. Gładko, przyjemnie, mądrze.

    · Zgłoś · 16 lat
  • estel
    Tak to, można zmarnotrawić czas. Dni na detoks, chustki na maszty. Ślicznie.

    · Zgłoś · 16 lat