mimo za

Grzesiek z nick-ąd

piątek się już po kościach kręci

szmaty ostatnie gładzą stoły

ci co przed chwilą byli święci

za chwile będą jak anioły

 

pani jest taka rozedrgana

że nie najbliższa mi koszula

to nie są sińce na kolanach

to tylko wiatr trochę przehulał

 

pani się lubi czasem plamić

wydać uśmiechy za hejnały

to nie są worki pod oczami

to tylko dni się posklejały

 

a piwo znów zachodzi w głowę

beret najczęściej w szkocką kratę

landrynki w sklepie są lodowe

ale już w ustach lodowate

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 22 października 2008
anonim
  • Marcin Sierszyński

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    za to :

    to nie są worki pod oczami

    to tylko dni się posklejały



    a piwo znów zachodzi w głowę

    beret najczęściej w szkocką kratę

    landrynki w sklepie są lodowe

    ale już w ustach lodowate

    bdb.

    · Zgłoś · 16 lat